Legal 500 Edition 2019

The 2019 edition of The Legal 500 Europe, Middle East and Africa is now online.

We are proud to announce that our firm and our lawyers have been highly recommended.

Click here to view our rankings.

Investeren in België

Senior partner David Ryckaert en junior associate Lancelot Clément de Cléty schreven mee aan de ‘Q&A guide to investing in Belgium’ die deze week gepubliceerd werd in ‘Thomson Reuters’ Practical Law’.

Lees hier het volledige artikel.

Customs Support Group

Laurius adviseerde Customs Support Group, dat tot de portfolio van investeringsgroep Mentha Capital behoort, bij de overname van ECA, een douaneagent gevestigd in Antwerpen.

Investeringsfonds Mentha Capital koopt marktonderzoeksbureau Insites Consulting

Laurius adviseerde Mentha Capital bij zijn investering in marktonderzoeksbureau InSites Consulting. Mentha Capital is een onafhankelijk investeringsfonds dat actief is in het segment van kleine en middelgrote bedrijven in Nederland en Vlaanderen.

InSites Consulting pionierde, als spin-off van Vlerick Business School, op het gebied van digitaal marktonderzoek in 1997.  Vandaag maakt het bedrijf deel uit van de top 100 van grootste en top 10 van meest innovatieve marktonderzoeksbureaus ter wereld.  Met zijn zeven kantoren op drie continenten helpt InSites Consulting grote merken overal ter wereld om betere en snellere beslissingen te nemen door slimme digitale technologie te combineren met moderne marketing know-how.

Klik hier voor het persbericht.

​​Ardian ondertekent akkoord voor het verwerven van de Inula Groep

Ardian, een van de wereldleiders in privé investeringen, kondigt de deal aan die werd gesloten met Vendis Capital, Dominique Baudoux (oprichter en voorzitter) en Sergio Calandri (CEO) met het oog op het verwerven van een meerderheidsparticipatie in de firma Inula.

Laurius begeleidde het management team van Inula bij deze deal. Klik hier voor het persbericht.

Michael Bollen joins Laurius

We are pleased to announce that Michael Bollen and his team will join Laurius.
With his previous experience at DLA Piper, Michael will bring significant expertise and established relationships to Laurius to further strengthen our real estate offering from our Brussels office.
Michael will continue to focus on real estate transactions and investments, REITs, due diligence, real estate finance, structuring and litigation.

Laurius is a national law firm with offices in Antwerp and Brussels.

Laurius is recognized by the Legal 500 and Chambers.

Legal 500 Edition 2018

The 2018 edition of The Legal 500 Europe, Middle East and Africa is now online.

We are proud to announce that our firm and our lawyers have been highly recommended: http://www.legal500.com/firms/14683/19334

BP-building komt terug in Antwerpse handen

Laurius adviseerde investeringsmaatschappij Buysse & Partners bij de overname van de aandelen van Breevast Development Belgium NV, waardoor onder andere het iconisch gebouw van architect Léon Stynen weer in Antwerpse handen komt.

Klik hier voor het persbericht.

Fiscoloog bijdrage

Op 14 maart 2018 verscheen in de Fiscoloog een artikel van Philippe Hinnekens en Laurens Wellens dat een kritische analyse van het recente standpunt van Vlabel m.b.t. aanwasbedingen bevat.
Klik hier om het artikel te lezen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via mail: philippe.hinnekens@laurius.be en laurens.wellens@laurius.be of via telefoon: +32 2 313 87 87.

 

 

 

Select HR koopt Human Ventures, iStorm en Xpertize

Laurius adviseerde de aandeelhouders van Select HR bij de overname van de groep Human Ventures. Onder de namen iStorm en Xpertize rekruteert deze groep IT en  hogere profielen, handelt als headhunter en  plaatst projectmedewerkers zowel in IT als engineering in België, Luxemburg en Marokko.

De groep Select HR is actief in de Benelux en in de Verenigde Arabische Emiraten in de HR sector en biedt daarbij een brede waaier aan diensten waaronder interim voor blue en white collar, werving en selectie, project sourcing, consultancy, carrièrebegeleiding, outplacement, enz. Met deze nieuwe acquisitie verstevigt Select HR haar Belgische en  internationale aanwezigheid zowel op het vlak van executive profiles, als in de IT-sector.