Spring naar de inhoud
Keer terug
Dispute resolution

Mediation, litigation, arbitration.

Naast proactief ondernemingsadvies en sterk opgestelde contracten, staat Laurius gekend om haar efficiënte en pragmatische aanpak van conflicten tussen ondernemingen, aandeelhouders, bestuurders en investeerders.

Ons uitgebreid team behandelt een brede waaier aan nationale en grensoverschrijdende geschillen, zoals procedures over commerciële contracten, corporate governance en aandeelhoudersrechten, bestuurdersaansprakelijkheid, postacquisitieconflicten, dossiers rond fraude of onrechtmatige daad, bank- en verzekeringskwesties, handelsrechtelijke vorderingen en conflicten in het kader van overheidsopdrachten.

Bemiddeling, arbitrage of een gerechtelijke procedure: onze advocaten luisteren, adviseren en stippelen een strategie uit die leidt tot een concrete oplossing.  

MediationLitigationArbitration
Laurius mikt op de meest pragmatische, kosten- en tijdsefficiënte oplossing. Bemiddeling is daarbij een belangrijke piste, waarbij de partijen – buiten de muren van de rechtbank – onderling tot een oplossing komen. Is een bemiddeld akkoord niet mogelijk, dan verdedigen onze advocaten uw dossier toegewijd voor de rechtbank. Op het vlak van corporate, commercial en financial litigation bouwde Laurius de voorbije jaren een stevige reputatie op.Laurius is regelmatig betrokken bij (inter)nationale arbitrage, waarbij gespecialiseerde arbiters in een vertrouwelijke context het geschil vlot finaal beslechten. Advocaat en partner Bert Luyten treedt ook op als arbiter en faciliteert geschillen als neutrale derde.

Onze advocaten

Senior Partner

Bert Luyten

Bert Luyten is co-founder en specialiseert zich in contractuele, vennootschaps- en financieelrechtelijke betwistingen.
Lees meer
Senior Partner

Karen Vermaere

Karen Vermaere is vennoot en commerciële transacties en geschillenbeslechting vormen haar kernexpertise.
Lees meer
Counsel

Philippe Loix

Philippe Loix legt zich toe op het ondernemings-, vastgoed- en administratief recht, met een specialisatie in overheidsopdrachten.
Lees meer
Counsel

Eline Verelst

Eline Verelst is een gevestigde waarde binnen het dispute resolution team en is gespecialiseerd in geschillenbeslechting in het vennootschapsrecht.
Lees meer
Lawyer

Gerrit Hendrikx

Gerrit Hendrikx vervoegt sinds 2020 het commercial & dispute resolution departement. Advies, contractredactie, geschillenbeslechting, …
Lees meer
Lawyer

Stephanie Joris

Stephanie Joris is gespecialiseerd in complexe vennootschapsrechtelijke en commerciële geschillen.
Lees meer
Lawyer

Matthias Verschaffel

Matthias Verschaffel's expertise strekt zich uit van ondernemings- en vennootschapsrecht, tot privaatrecht.
Lees meer
Lawyer

Zeno Vanregemorter

Zeno Vanregemorter heeft bijzondere ervaring in corporate litigation, zowel in financiële als contractuele geschillen.
Lees meer
Lawyer

Lucas Van Geel

Lucas Van Geel versterkt sinds 2020 de rangen van advocatenkantoor Laurius, met de focus op commercial law en dispute resolution.
Lees meer
Lawyer

Aruna Audenaert

Binnenkort meer info.
Lees meer