Spring naar de inhoud
Keer terug

Olivia Vansteelant

Core expertise.

Master in de rechten, LL.M. in internationaal en Europees recht, trainee bij de permanente vertegenwoordiging van de EU bij de VN in Genève: Olivia Vansteelant was allesbehalve aan haar proefstuk toe wanneer ze in 2021 het Laurius-arbeidsrechtteam vervoegde. Sindsdien adviseert en vertegenwoordigt ze cliënten in alle facetten van het collectief en individueel arbeidsrecht. Ook interne en (inter)nationale reorganisaties, sluitingen, overdrachten en fusies van ondernemingen vallen binnen haar expertisegebied.

Work vision.

Helder, pragmatisch, professioneel en hypernauwkeurig. Dat zijn de kernwaarden waarmee Olivia haar dossiers opvolgt. Of het nu gaat om een individueel ontslag, een verzoek tot advies inzake arbeidsongeschiktheid, een gerechtelijke procedure of due dilligence verslag: Olivia begeleidt cliënten en managet juridische risico’s met een scherp oog voor detail. Duidelijke communicatie en een snelle, responsieve dossieraanpak staan daarbij voorop.

Track record.

Olivia is betrokken bij diverse overnames en fusies, waarbij ze zich toespitst op de doorlichting van het arbeidsrechtelijke luik. Ook begeleidde ze reeds talrijke (inter)nationale ondernemingen in hun proces van collectief ontslag (al dan niet in het kader van de herstructurering of de sluiting van de onderneming) en het ontslag van werknemers in managementposities.

“Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it.”

+32 2 313 87 87 olivia.vansteelant@laurius.be bekijk profiel

Expertises